ARTISTIT JA MUU OHJELMA 

AIKATAULU

16:00            Kyröfestin portit aukeavat

16:00-16:30  DJ Matti Airaksinen

16:30-17:30  Jaakko Laitinen & Väärä raha 

17:30-18:00  Laura Moisio Lähellä, terassi

18:00-19:00  Sakia

18:00 Napuen neito -monologi Marika Sampio-Utriainen, ravintolatila

19:00-19:30   DJ Matti Airaksinen

19:30-20:30  RelaxTrio

20:30-21:00  Laura Moisio Lähellä, terassi

21:00-22:00  Get Me

22:00-22:30  DJ Matti Airaksinen

22:30-23:30  Blue Stone

23:30-0:00    DJ Matti Airaksinen

00:00-01:00  PirulainenPirulainen

Pirulainen on kuuden hengen orkesteri, jonka musiikki on täynnä sielun paloa, raspia ja rouheaa akustista soundia. Pohjanmaalta kotoisin olevan Pirulaisen musiikkiin on otettu vaikutteita vanhasta iskelmästä, Amerikan blues- ja folktyyleistä sekä rockista. Sovituksista huokuu moderni ajattomuus. 

Hikeä, hehkua, valoa ja vapautta on virrannut musiikkina miesten läpi, jotka vaaroja kaihtamatta ovat synnyttäneet kaikkia genre-rajoja rikkovan teoksen. Musiikki tulee iholle, menee ihon alle ja saa kuulijan tanssimaan itsensä hurmokseen.

Facebook
Youtube

Laura Moisio


Hänen folkia, bluesia ja vanhaa iskelmää sekoittavissa kappaleissaan omintakeiset sanoitukset yhdistyvät pettämättömään melodiatajuun. Kahden ensimmäisen albuminsa myötä Moisio on noussut kotimaisten lauluntekijöiden eturiviin, mistä kertovat mm. vuoden 2016 ehdokkuudet Teosto-palkintoon sekä Kriitikoiden valinta-Emmaan. Tällä hetkellä Moisio äänittää kolmatta albumiaan, joka julkaistaan vuoden 2018 alussa. Tulevalla albumilla edellisen levyn dramaattiset sävyt antavat tilaa rytmisemmälle ja hiomattomammalle ilmaisulle.

Facebook
Youtube


Get Me 

Get Me on kuin hiili.

Hiili puolestaan on kuin musiikki. Sitä esiintyy kaikkialla siellä missä on elämää. Sillä on monta muotoa, sille on monia eri käyttötarkoituksia, se on monen asian alku ja loppu. Musiikilla on kyky sitoa yhteen ihmisiä ja muodostaa niistä ryhmiä tai pitkiä ketjuja. Tähän kykenevät keskenään sekä hiili että Get Me.

Monella tulee hiilestä ensimmäisenä mieleen mustanpuhuva kivihiili. Sekä Get Me:llä että kivihiilellä on erittäin hyvä kyky tuottaa energiaa, erityisesti lämpöä. Get Me tekee asian vain huomattavasti ympäristöystävällisemmin. Hiiltä esiintyy myös grafittina, mustana ja pehmeänä. Get Me:n afroamerikkalaiset rytmit ja melodiat tarjoavat yhtä lailla pehmeyttä ja tummia sävyjä. Yksi hiilen olomuodoista on kuitenkin ylitse muiden: timantti! Hiomattomana hyvä, hiottuna loistava niin visualisilta, kuin fyysisiltäkin ominaisuuksiltaan.

Kovin luonnossa esiintyvä rakenne ja varmasti Suomen kovin funkbändi ovat löytäneet yhteytensä! Get Me tarjoaa timanttisen kovia esityksiä! Kappaleet ovat huippuunsa hiottuja ja tanssilantioita vapisuttavia. Esiintyjien liikkeet lumoavat sulavuudellaan ja tarkkuudellaan, eivätkä ne varmasti jätä ketään kylmäksi! Kuten Ian Flemingkin sen jo aikoinaan tiesi: "Timantit ovat ikuisia"... 

Facebook
Youtube


Sakia

Sakia on suomalainen bändi, joka on lähtöisin maalta ja muuttanut kaupunkeihin. Sakian muusiikkia sävelletään Jalasjärvellä, peltojen keskellä, mutta siinä kaikuu urbaanius, kansainvälisyys ja ajattomuus. Bändin tarina alkoi vuonna 2005, kun erilaisista musiikillisista taustoista tulevat ystävät perustivat ideoilleen sulatusuunin, jossa biisit muotoutuvat koko bändin vaikutuksella. Sakian musiikkia voi kuvailla indie-stadion-johdannaiseksi, johon on viimeaikoina alkanut putoilla tanssittavia elementtejä. Bändi äänittää paraikaa uutta musiikkia ja seuraavaa singleä on lupa odottaa elokuussa.

Instagram
Facebook
Spotify
YoutubeRelaxTrio

Relaxtrio on vuonna 2004 perustettu rockabilly-bändi, joka on tunnettu energisistä sekä vauhdikkaista keikoistaan. Kokoonpano on julkaissut kolme levyä porilaiselle Jungle Records -levyyhtiölle, joista tuorein albumi nimeltään III ilmestyikesäkuussa 2016. Se on saanut erinomaiset arvostelut sekä Suomessa että ulkomailla.

Facebook
Youtube 


Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Tulemme Lapista - Sallasta, Inarista ja Rovaniemeltä. Musiikkimme on monissa liemissä marinoitu erikoisuus, missä voi kuulla kaikuja Balkanin mustalaisrytmeistä, venäläisistä romansseista ja vanhasta suomalaisesta iskelmästä. Laulut ovat pääasiassa omia. Sanoitusten johtoaiheena on tietysti rakkaus, mutta myös muut elämän keskeiset kysymykset - kaiken katoavaisuus, muistojen pettävä hehku, maailmallisen onnen häilyvyys ja kunnianhimojemme lopullinen turhuus - tulevat käsitellyiksi. Sävelissä ja rytmeissä kietoutuvat toisiinsa ilo ja suru erottamattomaksi kudelmaksi, joka saa tanssijalan vipattamaan!

Facebook
Youtube

Blue Stone

Käytetty, mutta hyvin pidetty Blue Stone soittaa blues-soul-jazz tyylistä, suurimmaksi osaksi omaa tekemäänsä musiikkia. Keikoilla on toki mukana myös joitakuita kyseisen tyylin coverhelmiä.Blue Stone on keikkaillut ympäri Suomen niin klubeilla kuin festareillakin, kuten Ylläs Jazzblueseilla ja Pori Jazzeilla. 

Viime tammikuussa julkaisemansa levy "Blues to my soul" on soinut niin jenkeissä, briteissä kuin meillä Suomessakin eri radiokanavilla. Bändissä soittavat Timo Mäkelä, basso ja laulu, Jyrki Lepistö, kitara ja laulu, Jukka Oravainen, koskettimet, kiipparit ja laulu sekä Esa Kivimäki, rummut ja laulu. Blue Stone toivottaa omalta osaltaan kaikki lämpimästi tervetulleeksi hienoon Kyröfest tapahtumaan!

Facebook

Kotisivu

Tislaamokierrokset

Esittelemme alueen ja rakennuksen historiaa, Kyrö Distilleryn toimintaa ja tuotantotiloja tislaamokierroksilla Kyröfestin aikana. Kierros on 10€/hlö, kesto 45-60 min.

Kierrätysajat

16:30
17:00
17:30
18:00
18:30

Varaa kierros ennakkoon maija(a)kyrodistillery.com, maksu paikan päällä merchandise-pisteelle ennen kierroksen alkua.

Napuen neito - Marika Sampio-Utriainen

Marika vie meidät hetkeksi lähemmäs alueen historiaa, kun hän avaa monologissaan Napuen taistelua ja sen vaikutuksia alueeseen naisnäkökulmasta tarkasteltuna.

Napuen Neito kertoo Isonkyrön naisen selviytymistarinan.
Vihollinen tuhoaa maat, tappaa miehet, lähettää nuorukaiset pakkoarmeijaan, häpäisee naiset ja vie lapset orjuuteen.
Napuen Neito elää pellolla, metsässä ja vedessä. Hän kukistaa pelottomana hyökkäävän vihollisen kerta toisensa jälkeen nokkeluudellaan. Hänen amulettiinsa on tallennettu auringonsäde ja sukupolvien mystiset voimat. Luonnon yrttiuutteilla hän parantaa sairaudet ja ravitsee sielut.
Kun vihollinen on karkoitettu aarteet kaivetaan maasta ja nostetaan joen pohjasta. Naisvoimin revitään kannot pois ja muokataan maa. Maan aarteet itävät ja vuodatettu veri puhkeaa katajanmarjoiksi. Kyrönjoki, joka tulvi miehiään kaipaavien naisten kyyneleistä, vapautuu kahleistaan.
Maaäiti antaa anteeksi ja unohtaa. Metsän haltiat puhaltavat uuden elämän ja veden hiidet ravitsevat sielun ja ruumiin. Suomalaista sisua, kansan ja maan perinnettä ja aarteita, ei vihollinen pystynyt viemään.
Napuen Neito kestää, kantaa ristinsä ja uskoo: selviytymistarinasta tulee menestystarina. 

Yleishyödyttömät pahoinvointipalvelut

Mitähän tästä nyt sitten sanoisi. Viime vuoden ohjelmistoon kuului mm.  

  • Keksipuhelin Marjatta 
  • Whack-The- Squirrel
  • Pikaparitus 
  • Nakkikioski

Tätä ei voi selittää, tämä pitää kokea. Henkilökunta suosittelee.

Yhteisötaideteos

Seinäjokisen Irina K designin Irina Huilla tulee vetämään workshoppia, jossa luodaan yhteistaideteos suoraan taideseinällemme. Teokseen osallistuminen ei velvoita piirrustaitoa, ainoastaan intoa ja halua luoda jotain yhteistä muiden kanssa. Teos on esillä koko tapahtuman ajan ja sen jälkeen kaiken kansan nähtävillä facebookissa, joten muistathan signeerata oman osuutesi. 

Yllätys

Pidä huoli että olet paikalla 19:15-19:30 ja lavan lähettyvillä, saatat yllättyä siitä kuka nousee lavalle.