ARTISTIT JA MUU OHJELMA 

Artistit ja bändit
Yhteisötaideteos
Ginionnenpyörä


Ylva Haru


Uutta kotimaista folkia esittelevä Ylva Haru on 32-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka on luonut nahkansa uudelleen juurevan kitarasoundin ja lauluharmonian ympärille.

Ylva Haru on lähtöisin Klovharusta, Tove Janssonin mökkisaarelta, missä yövyttyään lauluntekijä sai kokea luonnon puhuttelevan mystisen energian syksyllä 2012. Hän kuuli siellä jotain, mistä kaksi vuotta myöhemmin syntyi artisti nimeltä Ylva Haru ja se jokin soi nyt laulujen muodossa.

Vahvasti tulkittu tarinankerronta porautuu suoraan selkäytimeen pohtien tätä aikaa ja hyvää ihmisyyttä - kipuja, rakkautta ja kaihoa unohtamatta. Pehmeiden vokaaliosuuksien ja rosoisen folktunnelman oiva naimakauppa antavat kylmiä väreitä, mutta ei jätä kylmäksi. Parhaimmillaan Ylva Harun kappaleet ovat päättymättömiä lauseita, jotka jäävät kaivertamaan kuulijan mieltä.


Ylva Haru: laulu, kitara, huuliharppu
Matias Kiiveri: kitarat, taustalaulu


Kotisivu Ylva Haru
Facebook Ylva Haru
Ylva Haru - Linnut

Instagram: @ylvaharu

Tammela 33100

Jaani ja Annaleena Haapasalo ovat aviopari, joiden yhteinen intohimo on musiikki. Tästä syntyy Tammela 33100. Tampereella asustava pariskunta kertoo musiikillaan tarinoita ihmisten tragikoomisista ongelmista ja kuinka elämä heitä koulii. Teatraaliset ja monisävyiset lyriikat johdattavat kuulijan suoraan rehelliseen suomalaiseen elämään.


Annaleena Haapasalo: laulu
Jaani Haapasalo: kitara ja laulu


Kotisivu Tammela 33100
Facebook Tammela 33100
Tammela 33100 - Nuori ja nälkäinen

Instagram: @tammela_officialSaraLee

SaraLee yhtyeineen soittaa svengaavaa ja sielukasta rhythm 'n' bluesia tuoden perinteiseen rytmiin modernia näkökulmaa. Tatuoidun laulajattaren vivahteikas ja mukaansa tempaava laulu sekä rouhea saksofoni johdattelee kuulijansa läpi polveilevien melodioiden, sykähdyttävien balladien sekä ytimiä ravisuttavan rock 'n' rollin. SaraLeen timanttinen rytmiryhmä takaa menolle huikean svengin ja illan, josta ei puutu tanssia, ilonpitoa ja monipuolisia kappaleita.

Rhythm Bomb Records julkaisi Queen of Your Heart -debyyttialbumin vuonna 2016. Toinen pitkäsoitto "Heart of Stone" julkaistaan maaliskuussa 2018 ja se on jo nyt, ennen virallista julkaisupäivää, saanut radiosoittoa ainakin Italiassa, Ruotsissa, Uudessa-Seelannissa, Kanadassa sekä Saksassa. "Heart of Stone" -albumi yhdistelee nautinnollisesti eri juurimusiikin alalajeja tehden levystä jälleen erittäin monipuolisen kokonaisuuden. Kaikki sekä ensimmäisen että toisen levyn kappaleet ovat omaa tuotantoa.


SaraLee - Laulu/saksofoni
Eero Vaajoensuu - Kitara
Jari Lehtomäki - Kontrabasso
Jani Ahtiainen - Rummut


Kotisivu SaraLee
Facebook SaraLee
SaraLee - Oh Oh

Instagram: @saralee.rocks


Planet Case

Yksi asuu Helsingissä, yksi Oulussa, yksi Jyväskylässä ja kaksi Tampereella. Se miten näistä viidestä on ikinä muodostunut bändi johtuu siitä, että heillä kaikilla on juuret Pohjanmaalla. Se miten näillä viidellä on ikinä aikaa reenata yhdessä ja luoda aivan upeaa musiikkia, pysyy meille mysteerinä. 

Musiikkinsa innoittajaksi he kertovat mm. Coldplayn ja Imagine Dragonsin, joten kyseessä ei ole mitään pieniä soundeja tavoitteleva bändi. Planet Casessa yhdistyy nuoruuden innovatiivisuus ja erityinen musiikillinen lahjakkuus. Musiikki on täynnä melodioita sekä mielenkiintoisia lyriikoita.

 

Aleksi Yli-Sissala - laulu
Tuomas Kätkänaho - kitara
Otto Nyyssölä - basso, koskettimet, taustalaulu
Aapo Hakala - rummut, taustalaulu
Teemu Hakala - kitara, koskettimet


Kotisivu Planet Case
Facebook Planet Case
Planet Case - Universe & I

Instagram: @planetcasemusic
Yhteisötaideteos
Kyröfest haluaa luoda perinteitä ja myös tänä vuonna maalailemme yhdessä teoksen, joka ilmentää vuoden 2018 Kyröfestiä ja kyröfestiläisiä. Yhteisöllisyys on tärkeää maailmassa jossa yksilöllisyys korostuu ja eräs tutkimus on osoittanut kuorolaulamisen lisäävän onnellisuuden tuntua - me Kyröllä olemme varmoja että myös yhdessä maalaaminen tuottaa lisää onnea!

Seinäjokisen Irina K designin Irina Huilla tulee vetämään workshoppia, jossa luodaan yhteistaideteos suoraan taideseinällemme. Teokseen osallistuminen ei velvoita piirrustaitoa, ainoastaan intoa ja halua luoda jotain yhteistä muiden kanssa. Viime vuotiset teokset ovat myös esillä festivaaleillamme. 


Kotisivu Irina K Design
Facebook Irina K Design


Instagram: @irinakdesgin


Ginionnenpyörä

Tätä voisi kutsua jo yhdeksi ohjelmanumeroksi. Meidän onnenpyörää pyöräyttämällä voit saada maailman parhaimman GT:n höysteeksi mitä erikoisimpia raaka-aineita. Ennen vanhaan kun tislaamo oli vielä meijeri, täällä valmistettiin Oltermanni juustoa. Kuinkahan se toimisi jos sekoitettaisiin vähän uutta ja vanhaa - siis että Gin Tonicissa olisi juustoa? 


Oltermannin mielenkiintoisesta tarinasta saat kuulla lisää tislaamokierroksilla, jotka pyörivät festeillä alkuillasta.