ARTISTIT JA MUU OHJELMA 


Artistit ja bändit

Kirjetyöpaja

Valomaalausesitys
Yhteisötaideteos

Taidenäyttely
Ginionnenpyörä
Tislaamokierrokset
Rye Around the WorldAikataulut


16:00 Portit auki

Terassilava                     Päälava

17:00 Ylva Haru
                                       18:00 SaraLee
19:00 Stage Addicts
                                       20:00 Planet Case
21:00 Tammela 33100
                                       22:00 Matti Airaksinen

                                       23:00 Micke Bjorklof
                                                  & Blue Strip

0:00 Ilotulitus ja anniskelu loppuu
0:30 Portit kiinni

Tislaamokierrokset klo 16.30, 17.00, 17.30 & 18.00, osta erikseen täältä.  

Valomaalausesitykset klo 19.00, 20.00 & 21.00, ethän ota alkoholijuomia näytökseen
(varaa paikkasi 20 min näytökseen maija(a)kyrodistillery.com, max 50 hlö)

Micke Bjorklof & Blue Strip

Mitä on rehellinen hifistely kun puhutaan bluesista? No Micke Bjorklof ja Blue Strip tietysti. Upeat kitarariffit ja vahvat amerikansoundit kuvittavat pitkänlinjan bluesrock-yhtyettä, joka on pitkän kiertueuransa kunniaki julkaissut juuri tuplalive-levyn Twentyfive Live at Blues Baltica. Levyn myötä he keikkailevat ympäri Eurooppaa sekä nyt syksyllä Suomessa ja meillä on kunnia saada heidät myös Kyröfesteille! Micke ja co tietävät nimittäin kuinka soittaa yleisö kuumaksi.


Micke Bjorklof (laulu, huuliharppu, kitara)
Lefty Leppänen (slide- ja sähkökitara, National Steel Guitar)
Timo Roiko-Jokela (perkussiot, malletKAT)
Seppo Nuolikoski (basso, laulu)
Teemu Vuorela (rummut)

Kotisivu Micke Bjorklof & Blue Strip
Facebook Micke Bjorklof & Blue Strip
Micke Bjorklof & Blue Strip - House for blues

Instagram: @mickebjorklofbluestripStage Addicts

Mitä tapahtuu kun yhdistää kaksi hyvästä musiikista nauttivaa muusikkoa? No Stage Addicts! Tislaamollakin jo moneen kertaan esiintynyt duo valloittaa sydämet ja laittaa rytmiä jalan alle niin tunnetuilla, kuin hieman tuntemattomillakin kappaleilla.


Antti Alatörmänen: Laulu, basso, kitara
Mikko Vaittinen: Laulu, kitara

Kotisivu Stage Addicts
Facebook Stage Addicts
Stage Addicts - Basket Case

Instagram: @stageaddictsduo

Matti Airaksinen

Viime vuoden tiskijukkanamme ja loppuillan lämmittäjänä toiminut Matti Airaksinen soittaa myös tänä vuonna festeillä väliaikamusiikkia. Tämän mahtavuuden lisäksi Matti järjestää meille tunnin tanssit, jolloin levysoittimesta saattaa pärähtää aika monta klassikkoa viime vuosikymmeniltä. Minkä kappaleen sä soittaisit, jos saisit valita?


Facebook Matti A
Keikka Matti A

Instagram: @partamatti

Ylva Haru


Uutta kotimaista folkia esittelevä Ylva Haru on 32-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka on luonut nahkansa uudelleen juurevan kitarasoundin ja lauluharmonian ympärille.

Ylva Haru on lähtöisin Klovharusta, Tove Janssonin mökkisaarelta, missä yövyttyään lauluntekijä sai kokea luonnon puhuttelevan mystisen energian syksyllä 2012. Hän kuuli siellä jotain, mistä kaksi vuotta myöhemmin syntyi artisti nimeltä Ylva Haru ja se jokin soi nyt laulujen muodossa.

Vahvasti tulkittu tarinankerronta porautuu suoraan selkäytimeen pohtien tätä aikaa ja hyvää ihmisyyttä - kipuja, rakkautta ja kaihoa unohtamatta. Pehmeiden vokaaliosuuksien ja rosoisen folktunnelman oiva naimakauppa antavat kylmiä väreitä, mutta ei jätä kylmäksi. Parhaimmillaan Ylva Harun kappaleet ovat päättymättömiä lauseita, jotka jäävät kaivertamaan kuulijan mieltä.


Ylva Haru: laulu, kitara, huuliharppu
Matias Kiiveri: kitarat, taustalaulu


Kotisivu Ylva Haru
Facebook Ylva Haru
Ylva Haru - Linnut

Instagram: @ylvaharu

Tammela 33100

Jaani ja Annaleena Haapasalo ovat aviopari, joiden yhteinen intohimo on musiikki. Tästä syntyy Tammela 33100. Tampereella asustava pariskunta kertoo musiikillaan tarinoita ihmisten tragikoomisista ongelmista ja kuinka elämä heitä koulii. Teatraaliset ja monisävyiset lyriikat johdattavat kuulijan suoraan rehelliseen suomalaiseen elämään.


Annaleena Haapasalo: laulu
Jaani Haapasalo: kitara ja laulu


Kotisivu Tammela 33100
Facebook Tammela 33100
Tammela 33100 - Nuori ja nälkäinen

Instagram: @tammela_officialSaraLee

SaraLee yhtyeineen soittaa svengaavaa ja sielukasta rhythm 'n' bluesia tuoden perinteiseen rytmiin modernia näkökulmaa. Tatuoidun laulajattaren vivahteikas ja mukaansa tempaava laulu sekä rouhea saksofoni johdattelee kuulijansa läpi polveilevien melodioiden, sykähdyttävien balladien sekä ytimiä ravisuttavan rock 'n' rollin. SaraLeen timanttinen rytmiryhmä takaa menolle huikean svengin ja illan, josta ei puutu tanssia, ilonpitoa ja monipuolisia kappaleita.

Rhythm Bomb Records julkaisi Queen of Your Heart -debyyttialbumin vuonna 2016. Toinen pitkäsoitto "Heart of Stone" julkaistaan maaliskuussa 2018 ja se on jo nyt, ennen virallista julkaisupäivää, saanut radiosoittoa ainakin Italiassa, Ruotsissa, Uudessa-Seelannissa, Kanadassa sekä Saksassa. "Heart of Stone" -albumi yhdistelee nautinnollisesti eri juurimusiikin alalajeja tehden levystä jälleen erittäin monipuolisen kokonaisuuden. Kaikki sekä ensimmäisen että toisen levyn kappaleet ovat omaa tuotantoa.


SaraLee - Laulu/saksofoni
Eero Vaajoensuu - Kitara
Jari Lehtomäki - Kontrabasso
Jani Ahtiainen - Rummut


Kotisivu SaraLee
Facebook SaraLee
SaraLee - Oh Oh

Instagram: @saralee.rocks


Planet Case

Yksi asuu Helsingissä, yksi Oulussa, yksi Jyväskylässä ja kaksi Tampereella. Se miten näistä viidestä on ikinä muodostunut bändi johtuu siitä, että heillä kaikilla on juuret Pohjanmaalla. Se miten näillä viidellä on ikinä aikaa reenata yhdessä ja luoda aivan upeaa musiikkia, pysyy meille mysteerinä. 

Musiikkinsa innoittajaksi he kertovat mm. Coldplayn ja Imagine Dragonsin, joten kyseessä ei ole mitään pieniä soundeja tavoitteleva bändi. Planet Casessa yhdistyy nuoruuden innovatiivisuus ja erityinen musiikillinen lahjakkuus. Musiikki on täynnä melodioita sekä mielenkiintoisia lyriikoita.

 

Aleksi Yli-Sissala - laulu
Tuomas Kätkänaho - kitara
Otto Nyyssölä - basso, koskettimet, taustalaulu
Aapo Hakala - rummut, taustalaulu
Teemu Hakala - kitara, koskettimet


Kotisivu Planet Case
Facebook Planet Case
Planet Case - Universe & I

Instagram: @planetcasemusic


"Kirjeen sulle kirjoitan"Koska oot edellisen kerran saanut kirjeen? Koska oot edellisen kerran saanut festivaalilla kirjeen? Tai kirjottanu sellasen? Niinku tuntemattomalta tuntemattomalle. Tänä vuonna Kyröfesteillä se on mahdollista. Ai mitenkö? No kuuntelehan:

Esikoisromaaninsa keväällä 2019 julkaiseva kirjailija Paula Huhtanen kirjoitti viime vuonna kirjeen sadalle tuntemattomalle ihmiselle hauskan sattumuksen vuoksi. Tänä vuonna Paula kirjoitti myös Kyröfesteille ja on paikalla alkuillasta mahdollistamassa että voit kirjoittaa kirjeen ja vastaanottaa sellaisen täysin tuntemattomalta josta voikin loppuillasta tulla tuttu. 

Näin helposti se käy:

1. Nappaa kulhosta paperilappu, jossa lukee jotain tietoja henkilöstä, jolle kirjoitat kirjeen

2. Laita kirje kirjekuoreen ja nimeöi se Paulan ohjeistuksella ja jätä se työpajaan säilöön

3. Kirjoita sitten itsestäsi muutama info, jonka perusteella sinä vastaanotat kirjeen

4. Käy noutamassa oma tuntemattomalta saatu kirjeesi sovittuna ajankohtana

Paula ohjeistaa työpajalla tarkemmin.


Kirjetyöpaja on festivaalin aikana 16:30-19:30

Valomaalausesitys

Valomaalausesitys on Olli Kiviluodon, Juuso Saarisen ja Jilka Repon luoma esitys, jossa yhdistellään äänimaisemia, kerrontaa sekä valomaalausta, joka katoaa katsojan silmissä pikku hiljaa ennen kuin seuraava kuva maalataan. 

Tarina kertoo linnusta, joka menettää kykynsä lentää. Se on matka alakulon ja häpeän alhosta kohti hyväksyntää ja toivoa.

Valomaalausesitys kestää n. 20 min ja esityksiä on illan aikana kolme. Paikkoja on rajoitetusti (50 hlö/esitys) Ennakkovaraukset maija@kyrodistillery.com, esitys sisältyy festilipun hintaan.

Esitykset

19:00

20:00

21:00
Yhteisötaideteos
Kyröfest haluaa luoda perinteitä ja myös tänä vuonna maalailemme yhdessä teoksen, joka ilmentää vuoden 2018 Kyröfestiä ja kyröfestiläisiä. Yhteisöllisyys on tärkeää maailmassa jossa yksilöllisyys korostuu ja eräs tutkimus on osoittanut kuorolaulamisen lisäävän onnellisuuden tuntua - me Kyröllä olemme varmoja että myös yhdessä maalaaminen tuottaa lisää onnea!

Seinäjokisen Irina K designin Irina Huilla tulee vetämään workshoppia, jossa luodaan yhteistaideteos suoraan taideseinällemme. Teokseen osallistuminen ei velvoita piirrustaitoa, ainoastaan intoa ja halua luoda jotain yhteistä muiden kanssa. Viime vuotiset teokset ovat myös esillä festivaaleillamme. 

Yhteisötaideteosta saa taiteilla festeillä

16:30-19:30


Kotisivu Irina K Design
Facebook Irina K Design


Instagram: @irinakdesgin


Taidenäyttely

Parhaillaan ravintolatilassa pidetään taidenäyttelyä Pyhäkamarilaisten toimesta. Ketä ovat Pyhäkamarilaiset?

PYHÄKAMARILAISET

Airi Kentala

Katariina Jämsä

Kristiina Lohiluoma

Eija Pöyry

Aloitimme yhdessä tekemisen vuonna 2011 vuorotellen jokaisen työhuoneella. Ajatuksena oli, että jokainen siirtäisi omaa osaamistaan toiselle. Yhdessä tekeminen ja uusien tekniikoiden oppiminenantaa lisäväriä omaan ilmaisuun. Vuoropuhelu toistemme taiteesta vahvistaa meitä yksilöllisinä taiteilijoina. Palaute toiselta on tärkeä. 

Airille ominaisin ilmaisukeino on keraaminen muotoilu,
Katariinalle öljyvärimaalaus,
Kristiinalle metalligrafiikka ja
Eijalle tekstiilitaide.

Näiden taitavien naisten luovuudesta ja käsistä on syntynyt taide joka on elokuun loppuun asti Kyrön matkailun edistämiskeskuksen ravintolan galleriassa näytillä. 

Ginionnenpyörä

Tätä voisi kutsua jo yhdeksi ohjelmanumeroksi. Meidän onnenpyörää pyöräyttämällä voit saada maailman parhaimman GT:n höysteeksi mitä erikoisimpia raaka-aineita. Ennen vanhaan kun tislaamo oli vielä meijeri, täällä valmistettiin Oltermanni juustoa. Kuinkahan se toimisi jos sekoitettaisiin vähän uutta ja vanhaa - siis että Gin Tonicissa olisi juustoa? 


Oltermannin mielenkiintoisesta tarinasta saat kuulla lisää tislaamokierroksilla, jotka pyörivät festeillä alkuillasta.
Tislaamokierrokset 

-

Näin me sen koimme

Miltä Kallesta tuntui muuttaa suoraan Espoosta Isoonkyröön ja aloittaa työt tislaamon ainoana työntekijänä? Tai miten Miika päätyi viskiharrastajasta oman viskitislaamon toimistusjohtajaksi? Miltä Mikosta tuntui kun laivojen moottorit vaihtuivat cocktailien sheikkaamiseen ja ihmisten johtamiseen? Ja miten Mikko päätyi stand-up lavoilta kehittämään maailman parhaan ginin makumaailmaa?

Festeillä pääset kuulemaan noin tunnin mittaisilla tislaamokierroksilla tarinoita perustajien omien kokemuksien kautta. Kierrokset eivät sisälly festilipun hintaan. Jokaiselle kierrokselle mahtuu max. 35 hlö.

16.30 Miko Heinilä 
17.00 Mikko Koskinen
17.30 Miika Lipiäinen

18.00 Kalle Valkonen 

Kierroksen kesto n. 1 h
Kierroksen hinta 10 € / hlö

Kierrokset varattavissa nyt täältä.

Rye Around the World

Kyrö näkyy maailmalla, ja tänä vuonna maailma tuodaan Isoonkyröön. Brand Ambassadorimme avaavat festeille oman baarin, jonka cocktailvalikoimassa leikitellään mauilla esimerkiksi Japanista ja Ruotsista. Rye Around the World-baari meijerin vanhalla päädyllä kannattaa käydä kokemassa, ja kysellä samalla kuulumiset ja vaikkapa matkavinkit!