ARTISTIT JA MUU OHJELMA 

SaraLee

SaraLee yhtyeineen soittaa svengaavaa ja sielukasta rhythm 'n' bluesia tuoden perinteiseen rytmiin modernia näkökulmaa. Tatuoidun laulajattaren vivahteikas ja mukaansa tempaava laulu sekä rouhea saksofoni johdattelee kuulijansa läpi polveilevien melodioiden, sykähdyttävien balladien sekä ytimiä ravisuttavan rock 'n' rollin. SaraLeen timanttinen rytmiryhmä takaa menolle huikean svengin ja illan, josta ei puutu tanssia, ilonpitoa ja monipuolisia kappaleita.

Rhythm Bomb Records julkaisi Queen of Your Heart -debyyttialbumin vuonna 2016. Toinen pitkäsoitto "Heart of Stone" julkaistaan maaliskuussa 2018 ja se on jo nyt, ennen virallista julkaisupäivää, saanut radiosoittoa ainakin Italiassa, Ruotsissa, Uudessa-Seelannissa, Kanadassa sekä Saksassa. "Heart of Stone" -albumi yhdistelee nautinnollisesti eri juurimusiikin alalajeja tehden levystä jälleen erittäin monipuolisen kokonaisuuden. Kaikki sekä ensimmäisen että toisen levyn kappaleet ovat omaa tuotantoa.

Miehistö:

SaraLee - Laulu/saksofoni

Eero Vaajoensuu - Kitara

Jari Lehtomäki - Kontrabasso

Jani Ahtiainen - Rummut


Planet Case

Yksi asuu Helsingissä, yksi Oulussa, yksi Jyväskylässä ja kaksi Tampereella. Se miten näistä viidestä on ikinä muodostunut bändi johtuu siitä, että heillä kaikilla on juuret Pohjanmaalla. Se miten näillä viidellä on ikinä aikaa reenata yhdessä ja luoda aivan upeaa musiikkia, pysyy meille mysteerinä. 

Musiikkinsa innoittajaksi he kertovat mm. Coldplayn ja Imagine Dragonsin, joten kyseessä ei ole mitään pieniä soundeja tavoitteleva bändi. Planet Casessa yhdistyy nuoruuden innovatiivisuus ja erityinen musiikillinen lahjakkuus. Musiikki on täynnä melodioita sekä mielenkiintoisia lyriikoita.

 

Aleksi Yli-Sissala - laulu
Tuomas Kätkänaho - kitara
Otto Nyyssölä - basso, koskettimet, taustalaulu
Aapo Hakala - rummut, taustalaulu

Teemu Hakala - kitara, koskettimet
Yhteisötaideteos


Kyröfest haluaa luoda perinteitä ja myös tänä vuonna maalailemme yhdessä teoksen, joka ilmentää vuoden 2018 Kyröfestiä ja kyröfestiläisiä. Yhteisöllisyys on tärkeää maailmassa jossa yksilöllisyys korostuu ja eräs tutkimus on osoittanut kuorolaulamisen lisäävän onnellisuuden tuntua - me Kyröllä olemme varmoja että myös yhdessä maalaaminen tuottaa lisää onnea!

Seinäjokisen Irina K designin Irina Huilla tulee vetämään workshoppia, jossa luodaan yhteistaideteos suoraan taideseinällemme. Teokseen osallistuminen ei velvoita piirrustaitoa, ainoastaan intoa ja halua luoda jotain yhteistä muiden kanssa. Viime vuotiset teokset ovat myös esillä festivaaleillamme. 

Ginionnenpyörä

Tätä voisi kutsua jo yhdeksi ohjelmanumeroksi. Meidän onnenpyörää pyöräyttämällä voit saada maailman parhaimman GT:n höysteeksi mitä erikoisimpia raaka-aineita. Ennen vanhaan kun tislaamo oli vielä meijeri, täällä valmistettiin Oltermanni juustoa. Kuinkahan se toimisi jos sekoitettaisiin vähän uutta ja vanhaa?


Oltermannin mielenkiintoisesta tarinasta saat kuulla lisää tislaamokierroksilla, jotka pyörivät festeillä alkuillasta.